2020-03-18

Naujausi sprendimai ir siūlymai kovoje su pandemijos padariniais

Susiklosčiusi situacija dėl COVID-19 pandemijos tiesiogiai ir labai stipriai palietė visą AGATA veiklos sritį – tiek atstovaujamus muzikantus, aktorius, įrašų gamintojus, kurie staiga neteko pagrindinių savo pajamų, tiek verslą, kuris vertina muziką, ją naudoja ir už ją sumoka. Kol visi ieškome išeičių, dalijamės informacija apie keletą pirmųjų valstybės valdžios ir AGATA sprendimų:

Valstybės pagalba

  • Atidėtas pajamų deklaravimo ir GPM mokėjimo terminas

Pajamų mokesčio deklaraciją pateikti ir mokestį mokėti gyventojai turės iki liepos 1 d.

  • Valstybės išmoka savarankiškai dirbantiems

Savarankiškai dirbantiems, kurie mokėjo soc. draudimo įmokas, bus mokama 257 eur./mėn. išmoka iš Garantinio fondo. Išmoka bus mokama iki trijų mėnesių, ją bus galima gauti kreipiantis į Užimtumo tarnybą. Išmoka nebus mokama tiems savarankiškai dirbusiems asmenims, kurie taip pat dirba pagal darbo sutartį.

Plačiau apie valstybės pagalbos priemones: https://socmin.lrv.lt/lt/naujienos/priimti-visi-pasiulymai-kokia-parama-gaus-darbuotojai-darbdaviai-ir-priziurintys-artimuosius

AGATA sprendimai ir iniciatyvos

  • Klientų sutarčių stabdymas

Dėl COVID-19 pandemijos ir šalyje paskelbto karantino dalis mūsų  klientų apribojo savo veiklą.  Prašome Jūsų, mieli klientai, kaip įmanoma skubiau pateikti pranešimą (el.paštu agata@agata.lt) dėl veiklos stabdymo bei pranešime nurodyti terminą, kuriam laikotarpiui nevykdysite savo veiklos. Gavę Jūsų informaciją nerašysime sąskaitos už atitinkamą laikotarpį.

  • Taryba diskutuoja dėl AGATA pagalbos priemonių nariams, netekusiems pagrindinių savo pajamų iš koncertų. Svarstome šiam tikslui skirti dalį neidentifikuotų/nepaskirstytų lėšų.
  • LRT palaiko šalies muzikos, scenos menų bendruomenę

Nacionalinis transliuotojas sutiko bendradarbiauti, palaikant šalies muzikos, scenos menų bendruomenę, ir įtraukti į eterį kuo daugiau jų repertuaro. Taip kartu užtikrinsime jiems didesnį atlygį. Kviečiame šią iniciatyvą palaikyti ir komercinius TV bei radijo transliuotojus.

Ką galime padaryti kiekvienas, palaikydami mūsų kūrybos bendruomenę?

  • Klausykime muzikos Spotify, Bandcamp, Pakartot.lt (galima ir atskirai paremti mylimą atlikėją), žiūrėkime muzikinius klipus Youtube, žiūrėkime filmus kinofondas.lt, zmonescinema.lt ir kt. legaliose platformose – už šias perklausas ir peržiūras mūsų muzikos ir kino bendruomenė gaus atlygį, kuris bent šiek tiek kompensuos atšauktus koncertus, įrašus, filmavimus.
  • Negrąžinkime bilietų į renginius, kurie dėl karantino nukelti vėlesniam laikui. Juk jie įvyks, tik kiek vėliau. Kiekvienas grąžintas bilietas dar labiau apsunkina organizatorių, muzikantų, aktorių padėtį. 
  • Jei turite pasiūlymų, kokių dar priemonių galėtų imtis, kokius sprendimus galėtų inicijuoti ir palaikyti AGATA – susisiekite su mumis agata@agata.lt .