2021-03-15

Informacija apie įvykusį AGATA Tarybos posėdį

Praėjusią savaitę, 2021 m. kovo 9 d. įvyko antrasis šiemet nuotolinis Tarybos posėdis. Posėdyje Tarybos nariai, supažindinę su bendrais pandeminiais 2020 m. surinkimo rezultatais, surenkamo ir atitinkamai paskirstyto atlyginimo statistika per dešimties metų laikotarpį, patvirtino AGATA veiklos efektyvumo rodiklių vertinimo (KPI) planą 2021 metams (pvz.: dėl sustabdytos/apribotos viešų erdvių veiklos planuojamas 10 % mažesnis atlyginimo surinkimas palyginti su 2020 m.).

Pradėtas pasirengimas artėjančiam Visuotiniam narių susirinkimui, kuris organizuojamas 2021 m. gegužės 6 d. Tą pačią dieną bus šaukiami atlikėjų ir fonogramų gamintojų susirinkimai, skirti išrinkti ir pateikti Visuotiniam narių susirinkimui kandidatus trūkstamų Tarybos narių rinkimams. Šiuo metu planuojamas nuotolinis renginių formatas, tačiau priklausomai nuo epidemiologinės situacijos šalyje apie visus pasikeitimus informuosime atskirai.

Priimti šie artėjančiam Visuotiniam narių susirinkimui teiktini siūlymai: dėl administracinių atskaitymų 2022 m. (siūloma palikti 2021 m. dydžius), UAB „Tezaurus auditas“ įgaliojimų pratęsimo 2021 m. ir 2022 m. finansinės veiklos ir skaidrumo ataskaitos auditams atlikti, keturių paskirstymų ir išmokėjimų per metus nuo 2022 metų.

 

Tarybai buvo pristatyti AGATA edukaciniai projektai (sėkmingo AGATA ir VŠĮ „Meno avilys“ bendradarbiavimo rezultatas – išleistas pirmasis šalyje vadovėlis apie autorių teises pedagogams ir mokiniams; AGATA jaunųjų muzikos mokytojų mentorystės programa ir tolesni planai); 2021 m. vasario 24 d. Stebėtojų komisijos posėdyje svarstyti klausimai. Aptarti kiti klausimai, susiję su „Muzikos salės“ planais.

Kitas Tarybos posėdis planuojamas 2021 m. kovo 30 d.