2022-10-27

Įvyko AGATA organizuojamas renginys muzikantams „AGATA | BACKSTAGE“

Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA pristatė seminarų ciklą „AGATA | BACKSTAGE“. Tai projektas leisiantis pamatyti muzikos verslo užkulisius su industrijos ekspertais ir žinomais muzikantais. Įkvepiantys  pokalbiai apie sėkmes ir nesėkmes, dainų rašymą, vadybą ir kūrėjų teises.

Ketvirtadienį „Betono fabrike“ susirinkę „AGATA | BACKSTAGE“ dalyviai iš pirmų lūpų išgirdo sėkmingai augančių muzikantų istorijas, kaip jie kuria dainas, apie asociacijos AGATA svarbą ir kuo skiriasi vadyba, prodiuseris ar leiblas.

Savo patirtimi dalinosi Gabrielė Vilkickytė, atlikėja „GJan“, Vaidotas Valiukevičius, Tomas Narkevičius – „Free Finga“, grupės „jautì“ nariai, „Warner Music Group“ atstovas Lukas Šniolis ir AGATA teisininkė Martyna Gudaitė.

„Džiaugiamės galėdami pasiūlyti tokį susitikimų ir pokalbių renginį, kuriame atsakoma į visus muzikantams rūpimus klausimus. Tai galimybė susipažinti su mėgstamais, įkvepiančiais muzikos industrijos žmonėmis“, – teigia Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA direktorė Agnė Begetė.

AGATA planuoja surengti daugiau tokių susitikimų su muzikos industrijos profesionalais ir ekspertais.